AKTUELNO

Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke ocenio je da je Dragan Đilas u pravu kada kaže da će se naredni izbori ticati devetogodišnje vlasti predsednika Vučića i Srpske napredne stranke.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

U pravu je Međutim, i na Đilasovu žalost, ticaće se i dvanaestogodišnje vlasti bivšeg režima, od čega je sam Đilas, na različitim pozicijama, u vlasti bio punih devet godina. Dakle, tri četvrtine. Bio bi on na vlasti i svih dvanaest, nego, svedoče ljudi iz tih krugova, tadašnji premijer Đinđić mu nije dao ni da se približi vlasti, a bio je raspoložen i da ga hapsi zbog nekih prevara i lažnog predstavljanja.

Kako god, narod će na narednim izborima imati priliku da uporedi rezultate rada. Šta je uradio Vučić, a šta Đilas i bivši režim. Koliko auto-puteva, škola, bolnica, domova zdravlja, mostova... Kolika je bila prosečna i minimalna zarada onda, a kolika je sada, kolika je bila nezaposlenost i slično.

Na Đilasovu žalost, kada se stvari postave u tu ravan, izbor će se svesti između posvećenog rada za Srbiju i lopovluka. Između napredovanja Srbije i napredovanja Đilasovih kompanija, jer jedino one napreduju kada je Đilas na vlasti. Zatim, između ekonomskog osnaživanja građana i Srbije kao države i ekonomskog osnaživanja Mauricijusa i sličnih egzotičnih ofšor zona.

Dakle, oko toga će narod da se izjašnjava, ukoliko hrabri Đilas ponovo ne bude junački pobegao sa megdana.

Najzad, i ako bude pobegao, neka zaboravi da će nasiljem osvajati vlast i sprečavati izbore. Srbija nije Multikom. I nikada neće ni biti.