AKTUELNO

Kada je u pitanju današnja poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu, u pojedinim medijima pojavili su se navodi da kancelarka dolazi kako bi "osigurala svoje političko zaveštanje", što je prema uredniku "Informera" Draganu J. Vučićeviću smešno, jer takvi naslovi dokazuju zavist, mržnju i laž.

Kako Vučićević dodaje, spomenuti mediji na sumanut način pokušavaju da ponize Angelu Merkel, nazivajući je penzionerkom, ili navodima da je današnja poseta samo protokol, a ne nešto važno i krucijalno za Srbiju.

- Jutros sam video da žele da zakažu neki protest ili konferenciju... Nadam se da nisu toliko ludi, jer to nikada niko nije radio. Ljudi, dolazi nam najmoćnija političarka Evrope, ali i sveta - napomenuo je Vučićević.

Kako je dodao, to je veliki državni, nacionalni i diplomatski uspeh, uspeh predsednika Srbije, koji se na nedeljnom i dnevnom nivou viđa sa više zvaničnika nego što se prethodna vlada viđala i za godinu dana.

- Sada kažu da je Srbija u tihoj izolaciji, a nama danas dolazi Angela Merkel! - dodao je Vučićević.

Kako Vučićević objašnjava, ona dolazi u momentu kada je rešila da se više ne kandiduje, i to je dokaz zašto je njen dolazak važan, jer dolazi kkonkretno u posetu Srbiji, gde planira i da prenoći.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako podvlači, važne će biti i poruke koje će nemački mediji poslati u svet.

- Poruka njenom nasledniku i politici biće kakvi su pravci evropske i Nemačke politike u narednom periodu. Ova poseta biće odavanje priznanja politike mira i stabilnosti koju vodi ovaj predsednik. Srbija je stub stabilnosti Zapadnog Balkana, a to mnogi neće da prihvate - nastavljao je Vučićević.

Na pitanje, da li će Merkelova iz penzije moći da pomaže Srbiji, Vučićević ističe da će ona i dalje biti uticajna u politici, uslovno rečeno, ona će biti tzv "duboka država", dodajući da je sigurno da će njeni stavovi i u budućnosti diktirati politiku Nemačke.

- Ko god ima lepu reč o srpskoj državnoj politici, on će se označiti kao bot, krezav, Vučićev plaćenik... Nekima je na pameti da tako etiketiraju i Nemačku kancelarku, ali eto, to su isti oni koji su pre tri nedelje govorili da smo pod sankcijama, i da nikakav evropski lider neće doći u Srbiju... Evo, danas je kancelarka, a prošle nedelje je bio Kurc. Čovek je stalno u konekciji sa svim zvaničnicima... - rekao je Vučićević.

Autor:

#Aleksandar Vučić

#Angela Merkel

#Dragan J. Vučićević

#Poseta

#Srbija