AKTUELNO

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme koje Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju u parku Ušće na Novom Beogradu.

Obilasku prisustvuje potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Foto: Tanjug/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik je nakon što je stigao pozdravio postrojene vojnike, i potom je u društvu Nenada Miloradovića, pomoćnika ministra za materijalne resurse pregledao naoružanje.

- Do kraja godine nam stiže novo naoružanje, sve će da radi! Vojska nije manekenska pista - rekao je predsednik.

Predsednik Srbije je tokom obilaska vojne opreme i mašina istakao da su svi pripadnici Vojske Srbije dokazali koliko vole i bore se za našu zemlju, ali i porazgovarao sa pripadnicima vojske.

Vučića je posebno zanimala modularna automatska puška domaće proizvodnje M-19, kojoj je moguće menjati kalibar.

Foto: Tanjug/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

- Šojgu mi je rekao za ovo da ima samo jednu primedbu. Da mora da bude providni magazin, kako bi vojnici mogli da vide koliko ima municije - rekao je predsednik, a Miloradović ga je izvestio da uskoro ulazi u proizvodnju.

Kako je dodao, neophodno je da vojska zadrži pametne i sposobne ljude u svojim redovima.

- Nastavite da razmišljate i rešavate probleme, sa parama neće biti problema - poručio je Vučić jednom od komandira.

Foto: Tanjug/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Vučić je tokom obilaska vojne opreme i mašina istakao da su svi pripadnici Vojske Srbije dokazali koliko vole i bore se za našu zemlju, ali i porazgovarao sa pripadnicima vojske.

Predsednik Srbije istakao je da Srbija nije mogla ni da sanja da će vojna oprema biti ovakva.

- Angelu je sedam migova dočekalo u vazduhu. Ogromna je razlika u odnosu na to kada sam ja bio ministar, ovo nismo mogli ni da sanjamo - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik je izrazio žaljenje što nije poveo sina:

- Žao mi je što nisam poveo Vukana, on bi se radovao ovome. Ali nisam mogao zbog obaveza - istakao je.

- Vidite tamo, ono je Mig 35, fantastično oružje! - pokazivao je predsednik, pa se našalio sa vojnicima:

- Umete li sa tim da upravljate? - rekao je Vučić.

Svečanost na Ušću povodom Dana Srpskog Jedinstva

Podsećamo, Srbija danas obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a tim povodom u Beogradu je organizovan niz manifestacija. Prva počinje već u 8 časova, a centralna, koja je zakazana za popodne na Savskom trgu, usloviće i zatvaranje dobrog dela cantra grada, a čak 39 linija Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) će promeniti trasu. Publika će na ovom događaju moći da vidi borbena i neborbena vozila, savremena sredstva artiljerije, protivvazduhoplovne sisteme, besposadne platfome, naoružanje specijalnih jedinica, kao i brojna druga sredstva. Biće prikazani proizvodi srpske odbrambene industrije - artiljerijski siste „nora” i „oganj”, PVO sistem PASARS, borbena oklopnih vozila „Lazar” i „Miloš”, ali i helikopteri Mi-35, Mi-17, H-145 i „gazela”, bespilotne letelice...

Autor: