AKTUELNO

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je danas svim građanima Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i tom prilikom poručio da treba da budemo ponosni na našu istoriju i da se ponašamo u skladu sa nazivom praznika, odnosno da negujemo jedinstvo.

Dačić se na TV Pink osvrnuo i na izjave u kojima se izražava pritivljenje današnjem prazniku i oceniom da je to besmisleno.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nikada nisam čuo u svojoj političkoj karijeri koja traje 30 godina da je iko ikada osudio Albaniju zbog Dana albanske zastave, a smeta nekome srpska zastava. Ne treba da se obaziremo na tako nešto, svi koji mrze Srbiju će biti protiv toga - kazao je Dačić.

Ukazao je na to da je 15. septembar odabran za ovaj praznik, jer je na taj dan, podsetio je, 1918. godine probijen Solunski front.

- Pokušali su da ih spreče da dođu do Beograda, ali niko nije mogao da zaustavi Srbe, jer su hteli da oslobode Srbiju. Treba da budemo ponosni na našu istoriju i da se ponašamo u skladu sa nazivom današnjeg praznika, odnosno da negujemo jedinstvo - kazao je Dačić.

Foto: TV Pink Printscreen

Takođe, Dačić izjavio je danas da nije moguće da je "narod koji je optužen za genocid gotovo istrebljen u sredinama u kojima je živeo".

Povodom najave kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će tužiti Srbiju za genocid, rekao da ta izjava pokazuje da je "došlo vreme predizbornih kampanja".

- Ako počinite genocid, kako je moguće da je narod optužen za genocid skoro istrebljen, a Albanaca ima više nego što ih je bilo - rekao je Dačić.

Govoreći o dijalogu vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova, Dačić je ponovio da nije dobio dokument koji su proevropske opozicione stranke juče poslale Evropskom parlamentu.

Autor: