AKTUELNO

Treća noć trajanja blokade na magistralnim pravcima kod prelaza Jarinje i Brnjak protekla je mirno i bez incidenata između okupljenih Srba i specijalnih jedinica kosovske policije, javlja reporter Kosovo onlajn.

Nekoliko stotina Srba i dalje se nalazi na oba prelaza na severu KiM i uprkos hladnoći i povremenoj kiši odlučni su da se ne pomeraju sa magistrale u znak protesta zbog izlaska specijalnih odreda policije pod punim naoružanjem i odluke Prištine o uvođenju reciprociteta za registarske tablice.

Započinje i četvrti dan protesta okupljenih Srba, njih je na Jarinju nekoliko stotina, i oni očekuju povlačenje policije sa dugim cevima koji se tu nalaze.

Okupljeni građani severnih kosovskih opština pozdravljaju stav države Srbije i predsednika Vučića u pogledu rešavanja ove krize i ističu da im je jako važno što ih predsednik podržava u nastojanjima da se izbore za svoja prava.

Tokom jučerašnjeg dana na prelazu Brnjak došlo je do manjeg incidenta, kada su pripadnici policije puškama hteli da izbace iz automobila jednog od srpskih građana koji nije želeo da skine svoje registarske oznake, ali se srećom sve mirno završilo nakon intervencije pripadnika Kfora koji su se tu nalazili.

Autor: