AKTUELNO

Đurđev: Zahvaljujem se Dačiću na uspešnom poduhvatu kada je ubedio brojne države koje su otpriznale tzv. nezavisno Kosovo

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev sastali su se 22. septembra u prostorijama Narodne skupštine u Beogradu.

Tokom sastanka istaknuta je važnost međustranačkog dijaloga za unapređenje izbornog procesa, kao i za unutrašnju političku stabilnost u zemlji.

Foto: Privatna arhiva

Đurđev je napomenuo da politički dijalog nema alternativu, posebno ističući važnost onog koji se odvija bez posredovanja stranaca, dok je Dačić pozdravio konstruktivne stavove Srpske lige i poručio da će ista biti uključena u proces međustranačkog dijaloga. Predsednik Srpske lige je pozdravio rezultate rada Ivice Dačića u prethodnom mandatu i naglasio da je veliki broj otpriznanja nezavisnosti tzv. Kosova ogroman uspeh bez presedana u modernoj diplomatiji i da tim putem treba nastaviti i u buduće.

Dačić je izrazio i veliku zahvalnost i zadovoljstvo u vezi sa prenosom posmrtnih ostataka vožda Đorđa Stratimirovića iz Beča u Sremske Karlovce koji je organizovao odbor na čijem je čelu Đurđev. Konstatovano je da je reč o istorijski važnom događaju za Srbiju i srpski narod, posebno u kontekstu afirmacije i očuvanja srpskog identiteta na prostoru Vojvodine.

Foto: Privatna arhiva

#Aleksandar Đurđev

#Ivica Dačić

#Sastanak