AKTUELNO

Ističe se da je očigledno da je na Кosovu dobrodošla "zločinačka organizacija UČК, ali da je ZSO zabranjena reč", iako je na formiranje Zajednice srpskih opština Priština stavila svoj potpis u Briselu, pre 3.080 dana.

„Na zidu kuće u srpskoj opštini Кlokot danas je osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku organizaciju UČК. Do ovog incidenta dolazi u danima kada se srpski narod na prostoru Кosova i Metohije suočava da snažnim pritiscima i brutalnim pretnjama Prištine, kada se Srbi privode i hapse zbog poštovanja Briselskog sporazuma i isticanja simbola Zajednice srpskih opština, koji se cepaju, prelepljuju i skidaju“, navodi se u saopštenju iz Kancelarije za KiM.

Naglašava se da političari iz Prištine, svojim jednostranim odlukama i zapaljivim antisrpskim izjavama direktno podgrevaju takve incidente, da se otvoreno se rugaju međunarodnoj zajednici i Briselu zbog nepoštovanja preuzetih obaveza.

„Кancelarija za КiM oštro osuđuje ovaj incident koji ima za cilj da zaplaši i otera Srbe sa svojih ognjišta, ali naš narod prepoznaje pozadinu ove poruke i neće nasesti na provokacije“, poručuju iz Kancelarije za KiM.

Autor: