AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink govorio o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je dodao da Srbija svojim trupama neće ulaziti na Kosovu i Metohiju i da će čekati NATO 24 sata da reaguje u slučaju pogroma. Ako NATO ne reaguje, Srbija će reagovati.

Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritoriju Kosova i Metohije, jer nemamo pravo da to učinimo po Kumanovskom sporazumu. Nama je mir najpotrebniji. Čekaćemo NATO da reaguje, tek ako to ne uradi u roku od 24 sata, Srbija će reagovati jer neće dozvoliti pogrom Srba na Kosovu i Metohiji - kaže Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučić je rekao ne želi da zbog neiživljenog političara iz Prištine koji se igra svojim safari vozilima zagorčava život blokirajući administrativne prelaze Albancima iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju.

Predsednik je rekao da još nije počeo pogrom srpskog naroda i da Srbija posmatra situaciju, ali i snabdeva naš narod u južnoj srpskoj pokrajini.