AKTUELNO

Premijerka Srbije danas se obratila medijima nakon sednice Kriznog štaba.

Premijerka Ana Brnabić nakon sednice kriznog štaba odgovarala je na pitanje novinara u Palati Srbija. Između ostalog, osvrnula se i na mešanje političara u sudstvo, čemu je komentar zatražila novinarka N1.

Brnabić je istakla da je interesantan tajming kada se to pitanje postavlja.

- Kako niste pitali Mariniku Tepić kada se mešala u odluke suda, ili kada se Miki Aleksić mešao? Kako je tada mešanje političara moglo? Kako je moglo da se meša u pravosuđe, da se vrši pritisak time što su čoveka (Predraga Koluviju) de fakto već osudili? A danas me pitate zato što je narodni poslalnik pitao i to kada je završena istraga - zapitala je Brnabić.

Zapitala je i otkud odjednom velika zabrinutost oko mešanja političara u pravosuđe.

- Verujem u institucije. Nemam različit stav u odnosu na različite institucije. Ovo nikako ne može da utiče na istragu, jer je istraga odavno završena. Ako je i delić istine šta je pričao Koluvije, jedini način da javnost sazna šta se desilo je ovo šta je uradio gospodin Đukanović. Vršili su direktan pritisak na slobodu i život čoveka da bi lažno optužio Andreja Vučića. Za vaše medije i političare je taj čovek osuđen. Zamislite da sud donese odluku da je slobodan. Rekli biste da je oslobođen zbog političkih pritisaka - podvukla je premijerka.

#Ana Brnabić