AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje danas na sastanku na visokom nivou, posvećenom obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja na Beogradskom sajmu.

Svečano otvaranje Komemorativne sednice, na kojem će se predsednik Srbije obratiti u svojstvu ko-domaćina Komemorativnog skupa, predviđeno je u 9:30, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

08:57 – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić stigao je na skup.

08:56 – Na beogradski sajam je pristigao i predsednik Gane Ado Dankva Akufo-Ada.

08:55 – Stigao Ivica Dačić.

08:30 – Učesnici Samita Pokreta nesvrstanih pristižu u Halu 1 na Beogradskom sajmu.Foto: ObjektivFoto: Tamara Trajkovic/Objektiv.rsFoto: Tamara Trajkovic/Objektiv.rsFoto: PrintscreenFoto: ObjektivFoto: Tamara Trajkovic/Objektiv.rsFoto: Tamara Trajkovic/Objektiv.rsFoto: PrintscreenFoto: Objektiv

Nakon toga, u 10 sati počinje plenarna sesija na kojoj će se obratiti šefovi delegacija.

Vučić će se danas sastati sa predsednikom Republike Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adoom, a nakon toga će održati i niz bilateralnih sastanaka sa učesnicima sastanka povodom godišnjice Pokreta nesvrstanih.

U Palati Srbija u 12 časova predviđen je svečani doček predsednika Gane, a posle “tet-a-tet” sastanka biće organizovan plenarni sastanak delegacija dve zemlje.

Predsedniku Gane biće uručen Orden Republike Srbije na lenti, posle čega su predviđene i izjave za medije dvojice predsednika.

U popodnevnim satima Vučić će razgovarati sa visokim predstavnicima Kraljevine Saudijske Arabije, Narodne Demokratske Republike Alžir, Narodne Republike Bangladeš, Republike Indije, Republike Angole, kao i sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.