AKTUELNO

Samit 'Nesvrstanih 2021', kojim se obeležava 60 godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, održava se danas i sutra u Beogradu, a ovo je najveći svetski događaj, smatraju novinarke Ksenija Vučić i Olivera Miletović.

Miletović kaže da su na ovom događaju prisutne velike i značajne zemlje, kao što su Indija, Turska, Rusija, a zatim dodaje i da su na ovaj način sve države iskazale čast i poverenje Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

Jedan od najvećih godađaja u Evropi je upravo ovaj danas. Koliko god se nekome činilo da danas svet nema potrebu za takvu manifestaciju. Ne postoji hladni rat, to je ipak bilo vreme koje je ipak imalo neki sistem, na odnosu na ovo vreme koje me često podseća na Titanik, a mi čitava zemaljska kugla poslednje dve godine kako nas je zahvatilo ovo sa koronom, čekamo kraj koncerta. To su velike i značajne zemlje, kao što su Indija, Turska, Rusija, došao je i predstavnik Gane i na taj način iskazao čast i poverenje Srbiji - govori Miletović.
Dakle, velike i značajne države, nama prijateljske. Kada se setimo šta se dešavalo sa tim starim civilizacijama poslednjih godina, mislim da je ovo jedan veliki i značajan događaj. Koristim priliku da čestitam našoj državi što ima snage da ovo organizuje - dodala je Miletović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ksenija Vučić govori i kako je posle Generalnog zasedanja skupštine u Njujorku, ovo najveći svetski događaj. Ističe i kako Beograd lepo izgleda i da joj je puno srce što se ovakav događaj dešava u našoj zemlji.

Mi više nismo član nesvrstanih. Ovo, mislim da je, posle Generalnog zasedanja skupštine u Njujorku, sa ovih više od 105 zemalja i 11 organizacija, ovo zaista jeste svetski najveći događaj posle tog u Njujorku. I lepo izgleda grad, to lepo deluje sa tim šarenim zastavama i kada pomisliš da se to dešava u tvom gradu u tvojoj zemlji. Ovde će se potvrditi naša politka neutralnosti, potvrdićemo još jednom poziciju te neutralne države, što nije daleko od nesvrstane - priča Vučić.