AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković "razgovarao je večeras u Smederevu sa interno raseljenim licima iz naše južne pokrajine koji žive u ovom gradu", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Petković je sa njima razgovarao o važnosti izlaska na lokalne izbore na KiM i ukazao im na neophodnost jedinstvene podrške Srpskoj listi.

"Na izborima 17. oktobra naša je obaveza da sačuvamo svih 10 srpskih opština koje imamo na KiM, ali i da se izborimo za bolji život, za nova radna mesta i za to da naše institucije budu zastupljene na prostoru Kosova i Metohije. Tu sam da vas pozovem da podržite kandidate Srpske liste, jer jedino Srpska lista kao projekat od nacionalnog značaja ima podršku predsednika Aleksandra Vučića, Beograda i države Srbije. Oni koji su se odlučili da samostalno izađu na izbore, a nose srpsko ime i prezime su razbijači srpskog jedinstva i nisu oni koji su uz svoj narod i Beograd, nego imaju podršku iz Prištine", rekao je Petković.

Prema njegovim rečima predstojeći lokalni izbori na Kosovu su veoma važni.

"Ovi izbori su važni, neophodno je da u lokalnim institucijama samouprave imamo ljude koji čuvaju srpsko jedinstvo i koji se bore za srpske interese", poručio je Petković u Smederevu.

Autor: