AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj zvaničnoj poseti Italiji.

Tokom posete Rimu, predsednik Vučić sastaće se sa predsednikom Italije Serđom Matarelom i premijerom Paolom Djentilonijem, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Italijanska agencija ANSA u najavnom tekstu ističe da je to prva zvanična poseta Vučića Italiji kao predsednika Srbije a do nje dolazi nekoliko dana posle samita Berlinske inicijative u Trstu koji je, kako navodi italijanska agencija, postavio osnove za konkretno intenzviranje saradnje između EU i Balkana.

Ansa navodi da će se na dnevnom redu razgovora naći bilateralna saradnja, podrška Italije na putu Srbije ka EU, situacija na Zapadnom Balkanu i perspektive celog regiona za prijem u EU.

Vučić i Zaharijeva o saradnji Bugarske i Srbije,putu ka EU

Anasa navodi da je u nedavnom intervjuu za tu agenciju Vučić rekao da "veoma poštuje predsednika Italije Serđa Matarelu i premijera Paola Djentilonija" od kojih, kako je dodao, ima nameru da traži korisne savete kako privucći još investicija u Srbiju i kako najbolje motivisati građane Srbije kada je reč o projektu evropskih integracija.

Vučić je, kako navodi Ansa, u istom intervjuu istakao "značajnu ulogu" koju Italija ima na Balkanu.

- Italija odlično razume odnose na Balkanu - rekao je on i zbog toga je njena uloga u regionu od velikog značaja "kako u političkom, tako i u ekonomskom smislu".

#Aleksandar Vučić

#Italija

'