AKTUELNO

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Gajović komentarisao je najnovije napade na predsednika Aleksandra Vučića kao i na njegovu porodicu, podvlačeći da jaka Srbija nikome ne odgovara.

Gajović je naveo primer uspeha Srbije, praveći paralelu u odnosu na državu kakva je danas, ali i onu od pre 15 godina, navodeći da je zahvaljujući sadašnjoj vlasti, kao i naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas tu gde jeste.

- Pogledajte brojke, one ne mogu da se falsifikuju. Jasno je da je Srbija u velikom zamahu i lider na Balkanu. Potez sa izgradnjom aerodroma u RS je značajan za Srbiju. Mi ne napadamo, ne otimamo, mi samo želimo saradnju sa okruženjem, i to nas čini liderima.

Novinar Večernjih novosti Dragan Vujičić komentarisao je napade od strane Hrvatske kada je u pitanju aerodrom u Trebinju, ističući da je u pitanju projekat Srbije i RS, dodajući da je o tome bilo reči, kao i to da je ta teza o izgradnji oduvek bila javna.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nije u pitanju aerodrom, to je priča oko Otvorenog Balkana. Sve više shvataju da je ideja kao ideja Otvorenog Balkana, ekonomska. Njihovi lideri pokušavaju da se nametnu kao lideri te ideje, i oni sada pokušavaju da uđu u taj voz. Srbija je sada u centralnom mestu u Evropi, kako geografski, tako i politički - priča Vujičić.

Vujičić dodaje da izgradnja puteva, saobraćajnica, infrastrukture, donosi stabilnost, sigurnost i zapošljavanje građana.

- Hrvatska bi se vratila na Balkan pod uslovom da bude lider, i to je jedini uslov - istakao je Vujičić.

Autor: