AKTUELNO

Delegacija SNS, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem započela je oko 17 časova razgovor sa delegacijom SPS, koju predvodi lider socijalista Ivica Dačić, a o saradnji dve stranke na predstojećim izborima.

Sastanak se održava u sedištu naprednjaka na Novom Beogradu, a sastanku, pored lidera SNS i SPS, prisustvuju potpredsednik SNS Miloš Vučević, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, potpredsednik Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić, predsednik GO SPS Aleksandar Antić.

Nakon razgovora predviđene su izjave za medije.

Da će naprednjaci i socijalisti razgovarati danas, najavio je i sam Dačić u ponedeljak, koji je najavio da će tema razgovora biti modeli saradnje, koja je, kaže, nesporna.

Foto: Privatna arhiva

Najavio je i da se radi na pripremi određenog dokumenta koji će biti potvrda saradnje dve stranke.

Foto: Privatna arhiva

Dačićje istakao da je jedini mogući zajednički kandidat Aleksandar Vučić, a da je na predsedniku odluka da li će se ponovo kandidovati ili ne.

Foto: Privatna arhiva

Dodao je i da je podrška koju pruža Vučiću u interesu Srbije, te da se zato neće kandidovati za predsednika i dodao da je cilj SPS-a da na izborima pređe 10 odsto. U poslednjih devet godina koliko ove dve stranke sarađuju, kaže Dačić, nije bilo situacije u kojoj su on i predsednik imali različita mišljenja, jer se politički razumeju.

Foto: Privatna arhiva

Autor:

#SNS

#SPS