AKTUELNO

Ekipa TV Pink napadnuta je juče u centru Beograda, ispred zgrade u kojoj živi epidemiolog doktor Predrag Kon. Na naše kolege, snimatelja i novinarku, sa štanglom u ruci krenuo je nepoznati muškarac, koji je kasnije i sankcionisan.

Branko Radun, politički analitičar, prokomentarisao je jučerašnji napad na ekipu TV Pinka, ističući da situacija sa kovidom dovodi do sve više ovakvih dešavanja, ali da se slučaj može povezati i sa političkom situacijom, što je na društvenim mrežama posebno izraženo.

Foto: PINK.RS/S. KUVEKALOVIĆ/PIXABAY.COM/TV PINK PRINTSCREEN

- U opštini Zaječar je zapaljen auto, u Novom Sadu su zapaljene prostorije SNS. A ono što se vidi tu je to da se počinioci deca od funkcionera i da se stvara atmosfera gde su vrlo odgovorni, upravo ti političari koji pozivaju na nasilje. Meni taj čovek sa štanglom nije toliko kriv, koliko su krivi odgovorni ljud..i. Jedan čovek može da kaže da je bio nervozan i ostalo, ali ostajem pri tome da niko ne sme da preti novinarima - rekao je Radun.

Radun objašnjava da je trenutno potrebno da sva medijska zajednica kao i udruženje novinara reaguju, ali do toga neće doći jer svako gleda samo sebe.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada bi neko napao N1 oni bi reagovali. Dakle, da neko napadne Pink, i N1 treba da reaguje, i ako neko napadne N1 treba da bude isto - objasnio je Radun.

Adam Šukalo, narodni poslanik, objasnio je da u tajkunskim medijima nije video nijednu reakciju.

- Ovo izveštavanje nije bilo političkog programa. Svuda u svetu postoje mediji koji su više pri politici Vlade, ali ima i onih opozicionih, međutim, nigde nema ovolike ostrašćenosti - naveo je Šukalo.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao Šukalo, o situaciji koja je zadesila Dr Predraga Kona treba da se govori svaki dan, jer je to nešto što je nedopustivo da se dogodi.

- Treba da se osudi i to, ali i ovo što se desilo vašoj novinarki i snimatelju. Treba uputiti apel, ljudi moraju da puste novinare da rade svoj posao - apelovao je Šukalo.

Autor: