AKTUELNO

Licemerno je da Boris Tadić deli savete koje sam nije primenio i da se poziva na mudrost i hrabrost koju nije imao kada je trebalo da je ima, poručio je danas predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Povodom izjave Tadića koju su preneli mediji da je ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da otvori unutrašnji dijalog o Kosovu "bizaran akt", Vulin u saopštenju navodi da je Tadić svoje dogovore sklapao sam, a posledice je ostavljao Srbima.

-Za razliku od Tadića, Vučić je posle svake važne odluke dolazio na KiM da pogleda Srbe u oci, da im kaže istinu i da bude sa njima. Zato Vučić može da govori i Srbi ga slušaju, a Tadić sve što je imao da kaže i uradi već je uradio i rekao - kaže Vulin.

Vučić, navodi Vulin, za razliku od Tadića, ima i hrabrosti i mudrosti i spremnosti i da vodi i da prihvati odgovornost.

-Za naknadno pametne poput Tadića među Srbima na KiM se kaže "posle boja kopljem u trnje" - dodaje Vulin.

Kaže i da je Tadić uvek nudio tuđe i davao više nego sto mu se tražilo.

-Kada je 2004. trebalo braniti Srbe od pogroma nije imao ni savet ni hrabrost, baš kao sto je 2008. pobegao u Rumuniju dok je KiM proglasavalo nezavisnost - navodi Vulin.

Dodaje da je Tadić Srbe slao na barikade, a onda ih ostavljao da ih sami brane i puštao da se nose i sa Albancima i sa Kforom i Euleksom.

-Tadić nikada nije bio do kraja sa Srbima i nikada nije imao hrabrosti da kaze istinu - rekao je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Boris Tadić

'