AKTUELNO

Jedinstveni birački spisak nikada nije bio uredniji, ažurira se na dnevnoj bazi, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave na svom sajtu ima otvorenu mogućnost da svaki građanin može da uđe i proveri svoje podatke, izjavio je danas resorni ministar Branko Ružić.

-Politizacija te teme u Srbiji 2017. godine, kada zaista sve uvodimo u red i kada sistem funkcioniše na najbolji mogući način, a biće i unapređen još više, govori samo o političkoj infantilnosti onoga ko je tako nešto izrekao - rekao je Ružić, osvrćući se na izjavu predsednika Pokreta slobodnih građana Srbije Saše Jankovića, da je "namerno neuređeni birački spisak, između ostalog, glavna poluga opstanka SNS na vlasti".

Jedinstveni birački spisak nikada nije bio uredniji, rekao je ministar, objašnjavajući da se ažurira na dnevnoj bazi, bilo po službenoj dužnosti, bilo po zahtevu građana, kao i da je u velikoj meri tome doprinelo i prebacivanje matičnih knjiga u elektronski oblik.

-I ova i prethodna vlada i moje ministarstvo uradilo je mnogo upravo na tome da se jedinstveni birački spisak ažurira na pravi način - rekao je Ružić i dodao da njegovo ministarstvo na svom sajtu ima otvorenu mogućnost da svaki građanin može da uđe i proveri svoje podatke.

-Postoji naravno i potreba da građani, kada dođe do određenih promena, na primer prebivališta, to sami prijave na vreme, ali jedinstveni birački spisak nikada nije bio uredniji, ažurira se na dnevnoj bazi, bilo po službenoj dužnosti, bilo po zahtevu građana i politizacija te teme u Srbiji 2017. godine, govori samo o političkoj infantilnosti onoga ko je tako nešto izrekao - zaključio je Ružić.

#Birački spisak

#Branko Ružić

'