AKTUELNO

Predsednik Narodne skupštine i lider socijalista Ivica Dačić rekao je da je stanje nekadašnjeg ministra Milutina Mrkonjića (79) i dalje dosta teško.

- Dosta je teško. Do pre dva dana je bilo veoma kritično. Mislim da zaista treba da se zahvalim svim lekarima - rekao je Dačić za "Kurir" i dodao da Mrkonjić nije u mogućnosti da priča.

Dačić je rekao da lekari daju sve od sebe.

- Čuo sam se sa doktorom Milovanom Bojićem. Mrkonjić je njihov stari pacijent. Bio je nedavno na operaciji. Postoje neke stvari koje nije hteo da uradi ranije jer je mislio da ima vremena. Sada se te stvari još komplikuju. Lekari daju sve od sebe. Svi smo zabrinuti i ostaje samo da se molimo Bogu za njegovo zdravlje. Nadamo se da će pobediti - rekao je Dačić.

Lider socijalista je naglasio da je Mrkonjić čovek od velikog ugleda.

- Nije navikao ljude da bude bolestan. Ne ide uz njega - rekao je Dačić.

Milutin Mrkonjić, nekadašnji narodni poslanik i počasnik predsednik socijalista, podsetimo, nalazi se u teškom stanju. Mrkonjić je na odeljenju Intenzivne nege na aparatima i priključen je na respirator.

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" saopštio je juče da se Mrkonjić nalazi na hospitalnom lečenju u toj zdravstvenoj ustanovi zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba.

Autor:

#Milutin Mrkonjić