AKTUELNO

Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović je istakao da je uvek dobro kada narod pobedi, te da SNS mora da uvidi greške i promeni pristup.

- Uvek je dobro kada narod pobedi. Moramo biti realno, mi smo kao stranka dobili po nosu. Zasluženo i moramo iz toga da izvučemo pouku jer se mora čuti šta narod misli - kaže Đukanović.

Druga je, dodaje, stvar to što se nismo više angažovali da ljudima pojasnimo o suštinu.

- Pobedili su nas jednim delom influenseri sa Instagrama, jutrujberi, pevači, glumci koji su preuzeli društvenu ulogu da nam tumače šta je to dobro ekološki za Srbiju, a šta ne. Svih ovih godina nismo čuli ni jednu stručnu debatu na temu rudarstva, Uz svo poštovanje glumaca i njihovih ostvarenja, šta oni znaju o ekologiju, ali je njihov uticaj bio veliki - naveo je Đukanovoć.

Foto: TV Pink Printscreen

On je istakao da je to opomena za sve:

Pretvorićemo se u to da svi stručnjaci opšte pakse pričaju sve i svašta i putem Interneta šire manipulacije, ljudi se s pravom uplaše. Na protestima je bio najveći broj pristalica SNS, znam više onih koji su naši glasači, a izašli su na protest. Neka služba je sjajno izračunala da je to društvena tema koja gađa sve grupe, pristalice različitih političkih opcija, a naša je greška što ljudima nismo pojasnili u čemu je suština

Napomenio je da je u Srbiji danas 10 puta manje zagađen vazduh nego što je ikada bila.

Govoreći o zakonu o ekspropijaciji, Đukanović je istakao da taj akt nije smeo da se donosi preko noći.

- Ako hoćete da razvijate zemlju ne možete sto godina da se vucarate po upravnim sudovima i da se maltretira cela država zbog jedne šupe ili drveta i sa se blokira izgradnja nekog projekta. Te birokratske stvari moraju da se regulišu, ali nije realno ni dati ljudima rok od pet dana. Ljudima treba objasniti da imamo zakon iz 1995. godine koji je pregazilo vreme - istakao je Đukanovoć.

Nama je narod naneo poraz, nisu političari. Zelenović, Ćuta i Đilas su izviždani na tom protestu. Imate deo naroda kojima su se smučili političari.