AKTUELNO

Na virtuelni Samit za demokratiju u organizaciji SAD pozvano je više od 100 zemalja, a glavne teme u dva dana biće jačanje demokratija, odbrana od autoritarnosti, rešavanje problema korupcije i promocija ljudskih prava.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena, učestvuje danas na Samitu za demokratiju, gde će se danas u 16 sati i 30 minuta obratiti svetu.

Predsednik Vučić učestvuje u Samitu putem video linka, a na instagram profilu "budućnostsrbijeav" podelio je fotografije iz Predsedništva, na kojima se vidi kako preko video linka prati skup, na kojem, između ostalih, učestvuju novi nemački kancelar Olaf Šolc, premijer Luksemburga Gzavije Betel i drugi.

Na virtuelni Samit za demokratiju pozvano je više od 100 zemalja, a glavne teme u dva dana biće jačanje demokratija, odbrana od autoritarnosti, rešavanje problema korupcije i promocija ljudskih prava.

Samit je deo je Bajdenovog predizbornog obećanja da će ojačati demokratije širom sveta u vreme kada jačaju autokratske vlade, dodaje se u tekstu.

Na samitu učestuje 111 svetskih lidera.