AKTUELNO

Pravni tim Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transpatentnost pozdravlja odluku predsednika Republike Aleksandra Vučića da Narodnoj skupštini vrati izmene Zakona o eksproprijaciji i zaključuje da je i ovaj put predsednik Vučić radio isključivo za narod i u interesu građana.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta, pozdravlja intenciju predsednika Vučića da ne poklekne pred agresivnim pojedincima i delovima opozicije koji nemaju nikakav plan, već svoj autoritet koristi kako bi zaštitio interes građana.

Foto: TV Pink Printscreen

"Odluka predsednika Vučića da izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji vrati Narodnoj skupštini predstavlja čin odgovornog vođenja politike i države isključivo u interesu svakog građanina Srbije, a ne kapitulaciju pred agresivnim pojedincima koji misle da zaustavljanjem saobraćaja i maltretiranjem dece, njihovih majki, bolesnih i svih ostalih mogu bilo koga da ucenjuju. Važno je što predsednik Republike svoja ovlašćenja koristi u cilju ispravljanja grešaka i nepravdi i to jeste ustavna uloga predsednika i predstavlja apsolutnu vladavinu prava i integritet izabranog predsednika za šta, preda evorpskim standardima, zaslužuje sve pohvale" - saopštio je Spasić.