AKTUELNO

Predsednik Srbije ugostio je na Badnji dan decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas, na Badnji dan, decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske, koja borave u poseti Beogradu, povodom božićnih praznika.

Tom prilikom, predsednik je razgovarao sa decom i podelio im Božićne paketiće.

Nakon toga Vučić se obratio medijima.

- Draga deco, hvala Sanja na organizaciji svega, uvaženi građani Srbije, ova divna deca u sa teritorije Hrvatske i iz različitih opština. Hvala im što su danas sa nama, jedino što sam stigao da ih pitam je šta im se dopalo, a to je Hram Svetog Save - rekao je Vučić i dodao:

Sutra je Božić, naš prvi blag dan kako ga je nazivao vladika Nikolaj. Badnji dan mi Srbi provodimo u krugu najbiližih, u krugu porodice, u svom domu. Zato ste vi deco danas ovde, jer ste vi naša porodica. U Srbiji uvek imate svoj dom.

Predsednik je poručio deci da uvek budu ponosna na svoje ime i prezime.

- Kod nas Srba, hrast je oduvek važio za sveto drvo. Deco, vi znate ko ste i odakle ste, vaša prezimena su slavna. Vaš predak nam je podario himnu svetom Savi. Od srca vam želim sreću, blagostanje i zdravlje, želim vam da uvek dolazi u svoju Srbiju. Da se ovde osećate kao svoj na svom, jer to i jeste - poručio je predsednik.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučić je zatim rekao deci kako uvek treba ta gledaju i poštuju Beograd, onako kako i mi poštujemo njih. Predsednik je u velikom iščekivanju sutrašnjeg dana poručio: "Mir Božji, Hristos se rodi!"

Zatim se prisutnima obratila devojčica Nevena koja je u ime svih zahvalila na gostoprimstvu i izdvojenom vremenu. Vučiću je poručila i da im je drago što je danas tu prisutan.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pogotovu nam se svideo Hram Svetog Save, što nas je patrijarh ugostio. Nadam se da ćete nas posetiti, svima se zahvaljujemo i pozdravljamo vas sa pozdravom: "Mir Božji, Hirstos se rodi", očekujemo Vas u Karlovcu - rekla je Nevena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatim je deci podelio novogodišnje paketiće.

#Aleksandar Vučić