AKTUELNO

Nakon što je predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio da je saradnja sa Demokratskom strankom moguća, ali tek kada demokrate "ozdrave", na svom Tviter nalogu se oglasio Goran Ješić.

Janković, koji očigledno smatra da su demokrate bolesnici, rekao da je saradnja moguća kada se demokrate "vrate sa stranputice kojom su krenuli kada je lider DS Dragan Šutanovac ponudio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću saradnju na izmena Ustava", što je i bio razlog da PGS prekine predizbornu saradnju sa njima.

- Ne možete jednu ruku pružiti Aleksandru Vučiću, a drugu Pokretu slobodnih građana i očekivati da je pokret prihvati - rekao je Janković.

VUKAJLOVIĆ ZA PINK: Srbija i Makedonija PRIJATELJSKE ZEMLJE, zvaničnici moraju da sarađuju zbog građana (VIDEO)

- Nadamo se da će DS shvatiti da jesu pošli stranputicom koju im je Vučić utabao i čekamo ih na putu istinske demokratije i ozdravljenja države i društva. DS mora da se opredeli izmedju PSG i SNS. Lek i virus se ne pakuju u istom pakovanju - poručio je Janković.

Posle ovog Jankovićevog gafa teško da će unutar opozicije biti bilo kakve saradnje, za šta bi potvrda mogla biti i reakcija funkcionera DS Gorana Ješića na Tviteru.

Ješić je reagujući na izjavu gubitničkog predsedničkog kandidata na svom twiter nalogu napisao "..stranputici koju im je Vučić utabao... što reći a grohotom se ne nasmijati?"

Nešto kasnije funkcioner DS je ponovo reagovao na navode Saše Jankovića.

- Da se Nada Macura nije opustila ne bi bilo ovakvih izjava predsedničkih kandidata. Vrućina, malo tečnosti, nema slojevitog oblačenja... ccc - napisao je Ješić na Tviteru.

Na Jankovićeve navode reagovao je još jedan funkcioner DS.

Saša Paunović je na Tviteru napisao: - Godina 2004. DSS traži "sanitarni otklon" od DS. Ne znam što mi je ovo palo na pamet danas.

Njegov tvit su lajkovali Grodana Čomić i Goran Ješić.

Janković je isprovocirao i reakciju Arisa Movsesijana iz stranke Muamera Zukurlića koji se zanimljivim tvitom našalio na njegov račun.

#Goran Ješić

#Saša Janković

'