AKTUELNO

Novinske tabake zadnjih meseci popunjava crna hronika ili politički skandali koje je izazivala opozicija. Međutim, sada je vojna operacija u Ukrajini potisnula sve u drugi plan, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK bivši obaveštajac Božidar Spasić.

- U mafiji se događaju fantastične stvari, sa aspekta borbe. Srbija je lokomotiva borbe protiv organizovanog kriminala, zahvaljujući predsedniku i ministru policije – rekao je Spasić.

Kako kaže, nekoliko mafijaških suđenja se dešava u Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da smo imali i zloupotrebu službenog položaja.

- Videli smo da je otkrivena nova kuća, privatan zatvor, koji se dovodi u vezu sa Veljom Belivukom. Vršili su takva dela da su delove tela raskomadali i bacali u vodu. Nakon toga, ne može ništa da se poveže i da se otkrije – rekao je Spasić.

On je istakao da su se mnogi bacali u Dunav. Dodaje da je Belivuk birao gde će i šta raditi, radi se, kako kaže, o pravi profesionalcima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Biće to težak proces za sve. Moguće je da je postojala neka veza sa tom kriminalnom grupom i nekim licima iz vlasti. Pratio sam taj slučaj od samog starta, i poznato mi je kako je sve rađeno. Srbija je u potunosti spremna, imamo takvih kapaciteta, da možemo da radimo sa bilo kakvim problemima. Naša policija je u stanju da razreši svaki slučaj – rekao je Spasić.

Kako kaže, vidi se da je i Tužilaštvo spremno, i sada je na njima da pokažu i dokažu kako će se taj slučaj odvijati.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da nikako ne treba ignorisati mafiju u ovo doba kada se dešava rat u Ukrajini.

- Ni jedna mafijaška glava nije u stanju da bilo koga kompromituje iz državnog rukovodstva. Oni se ne sastaju sa mafijašima niti oni daju naredbe. To rade niži kadrovi, to se njima ostavlja – rekao je Spasić.

Autor:

#Boža Spasić