AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajlom Skotom o daljem unapređenju regionalne saradnje i dosadašnjim aktivnostima Srbije na tom planu.

Foto: Tanjug

Brnabić je istakla da je zadovoljna napretkom Berlinskog procesa i dodala da je zahvaljujući tom napretku nedavno uspešno rešen trgovinski problem sa Hrvatskom na regionalnom nivou, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

VUČIĆ O PRETNJAMA SMRĆU: Ne plašim onih koji prete uriniranjem po grobu živog čoveka, sam ću da dođem gde ti junaci kažu

Ona je dodala da je Srbija dobila regionalnu podršku da Beograd bude sedište Transportne zajednice Jugoistočne Evrope, što je ocenila kao još jedan dobar pokazatelj razvoja saradnje i doprinos regionalnoj stabilnosti.

Skot je naglasio da je zadovoljan načinom na koji se Srbija brine o izbeglicama, naročito odnosom prema deci migranata koja su od ove godine uključena u predškolsko obrazovanje u Srbiji.

Američki ambasador je istakao da Sjedinjene Američke Države nastavljaju da rade na antikorupcijskom programu u saradnji sa srpskim vlastima i na nacionalnom i na lokalnom nivou, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

#Ana Brnabić

#Kajl Skot

#Sastanak

'