AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Brazila Eduardom Boteljom Barbozom, koji završava mandat u našoj zemlji, i tom prilikom istakao da je ta zemlja veoma važan politički i ekonomski partner Srbije.

Selaković je zahvalio Brazilu na principijelnoj poziciji po pitanju Kosova i Metohije i podršci stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama, a kao naročito značajno napomenuo je to što je Brazil preuzeo mesto nestalne članice Saveta bezbednosti, i rekao da očekuje nastavak brazilske podrške po pitanjima od interesa za Srbiju.

Konstatovao je da dve zemlje vezuje višedecenijsko prijateljstvo, međusobno razumevanje i podrška, i poručio da je Srbija opredeljena za nastavak jačanja ukupnih odnosa sa Brazilom.

Ministar je istakao da je Brazil jedan od naših najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera u Latinskoj Americi, ali i ukazao da postoje neiskorišćeni potencijali za unapređenje saradnje u mnogim oblastima.

Foto: Tanjug/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ BRANKO LAZIĆ

Šef srpske diplomatije predočio je da Srbija konstantno unapređuje poslovni ambijent i poboljšava uslove za privlačenje direktnih stranih investicija, i pozvao brazilske investitore da povećaju svoje prisustvo u našoj zemlji.

Ministar je zahvalio ambasadoru Barbozi na njegovom doprinosu u jačanju prijateljskih odnosa Srbije i Brazila, poželevši mu dobro zdravlje i mnogo lične sreće i profesionalnog uspeha.

Foto: Tanjug/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ BRANKO LAZIĆ

#Nikola Selaković