AKTUELNO

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Svetske atletike Sebastijanom Kouom.

Povod za razgovor bilo je Svetsko dvoransko prvenstvo, koje je danas zvanično otvoreno u Beogradu.

Kou je iskazao zahvalnost premijerki Brnabić na svoj podršci koju je Vlada pružila Atletskom savezu Srbije pri organizaciji ovako velike sportske manifestacije. Prema njegovim rečima, uzbuđenje svih takmičara je veliko, s obzirom na to da je ovo prvo prvenstvo od 2019. godine na kome je prisutna publika.

Kou je dodao da se u neposrednom razgovoru uverio u to da su svi sportisti, treneri i članovi stručnih štabova prezadovoljni svim uslovima u Beogradu, što je veoma bitna stavka pri organizaciji svakog sportskog takmičenja.

Brnabić je prenela zahvalnost Kou na poverenju pri izboru naše prestonice za organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva. U razgovoru je postignuta saglasnost da je tome mnogo doprinela i sjajna organzacija Evropskog dvoranskog prvenstva pre pet godina u Beogradu.

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/

Sastanku su prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović i direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković.

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici održava se u Beogradu od 18. do 20. marta u Štark areni. Naša zemlja ugostiće 680 atletičara iz više od 130 zemalja sveta. Ovo je prvo Svetsko prvenstvo nakon Birmingema 2018. godine i po brojnosti biće drugo najmasovnije takmičenje u istoriji dvoranskih takmičenja.