AKTUELNO

On je istakao da je zadovoljan činjenicom da premijer, nakon 100 dana vlade, nije najavio nikakve promene.

- Ne volim male jubileje. Obratiću vam se na 1.000 dana vlade, pa ću vam se tako obraćati inače – počeo je svoje obraćanje ministar Dačić, koji je istakao da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima imajući u vidu da je evidentno da “Srbija danas izgleda mnogo bolje, u odnosu na ranije”.- Nekada smo morali da pitamo MMF za ekonomsku sliku naše zemlje, danas imamo svoje prave rezultate. Srbija je jedna od retkih zemalja u regionu koja ima nekoliko stubova stabilnosti na kojima temelji drutvo – istakao je šef diplomatije.

Prema njegovim rečima stubovi stbailnosti su: nove investicije, otvoren put ka EU i stabilne finansije. - Mi moramo da našu zakonodavnu politiku  harmonizujemo sa evropskom. Naš narod ima puno pravo da bude deo EU. Mi smo danas kredibilan partner koji oštro i beskompromisno brani interese svoje zemlje – dodao je ministar, i istakao da će  Vlada posle 1.000 dana moći da izađe pred svoj narod i kaže da je zemlja na pravom putu.

- Ono što me posebno raduje je i činjenica da premijer posle 100 dana nije najavio nikakve izbore, niti promene u Vladi a to je znak da su dosadašnji rezultati dobri i da smo na dobrom putu. Ja lično pozitivno ocenjujem sve što je Vlada do sada postigla – završio je Dačić.J. Stanković

#Aleksandar Vučić

#Ivica Dačić

#Vlada Srbije

'