AKTUELNO

Svakodnevnim zapaljivim izjavama, Aljbin Kurti pokazuje da mu je želja da sruši mir i izazove destabilizaciju regiona, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.

- Savršeno mi je jasno da su stabilna, nezavisna i jaka Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, baš kao i njena vojska - trn u oku mnogima, ne samo u regionu, već i pojedincima na međunarodnoj sceni, koji preko svog glasnogovornika šalju poruke Srbiji i pokušavaju da je zaplaše - rekao je Stefanović.

Dodaje da uprkos tome i uz sve izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju, neće dozvoliti da neodgovaranjem na lažne optužbe sve ono što Aljbin Kurti izgovori ima težinu i da bude izvor straha za građane.

- Još jednom ću istaći da Republika Srbija nije žarište sukoba, niti će biti, niti potpiruje tenzije. Srbija je, pored sopstvenog, okrenuta i napretku regiona, što je više puta dokazala prethodnih godina - kaže Stefanović i dodaje:

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Podsetiću Kurtija da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo inicijativu Otvoreni Balkan, koja služi za povezivanje Zapadnog Balkana i čija je osnovna svrha da olakšanim kretanjem ljudi i roba doprinese poboljšanju životnog standarda svih građana, ali i pomirenju. Onaj koji je tu inicijativu kritikovao je upravo Kurti, što jasno govori o tome ko je za sukobe i ratove, a ko je za mir i napredak. - Besmislene tvrdnje koje Kurti iznosi neće postati istina povećanjem broja objava u medijima. Neće nikada postati istina, jer Srbija želi mir i stabilnost i odgovara samo svom narodu i radimo samo ono što je u našem nacionalnom interesu. Koncept koji je verovatno malo poznat ljudima poput Aljbina Kurtija - rekao je Stefanović.

Autor:

#stefanović nebojša