AKTUELNO

Pobedio je razum i pobedila su dela - izjavio je kandidat za poslanika SNS-a Vladimir Marinković, komentarišući pobedu Aleksandra Vučića i SNS na izborima održanim u nedelju. Kako kaže, kampanja koju je Vučić vodio bila je pristojna, čista i mirna, a ista takva je i njegova pobeda.

- Vučić je na predsedničkim izborima ostvario istorijski rezultat i u odnosu na 2017. godinu dobio je 220.000 više glasova. To je pet odsto više i ova činjenica dokazuje koliko građani Srbije imaju poverenja u njega, u ono što radi i u slogan SNS “Dela govore” – kaže Marinković za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da su građani prepoznali rezultate, da su “videli semafor”, pa tu nema puno prostora za teoretisanje.

- Nije bilo teško predstaviti urađeno, jer se sve vidi na terenu, a rezultati su krunisani velikom pobedom na republičkom nivou, kao i na predsedničkim izborima. Najvažnije je to da je pobeda čista, te da je izborni proces prošao bez većih incidenata – kaže poslanik.

Foto: TV Pink Printscreen

Dragan Vujičić, novinar “Večernjih novosti”, ocenjuje da je Aleksandar Vučić “podigao lestvicu” i da je reč o rezultatima koji su svetski i u evropskim i u svetskim okvirima.

- Vučić je pokazao celoj Evropi da se može voditi racionalna, razumna i odgovorna politika. Orban i on su ostvarili dve velike pobede istog dana i o tome piše cela Evropa, a Srbija i Mađarska su zemlje u kojima nema straha od “Evropskog proleća”, u kojima se ne očekuju visoke cene, skok cene energenata i slično – kaže novinar za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Ocenjuje da je Vučić hrabar i intuitivan političar kojem nije bilo teško da pokaže šta je urađeno jer rezultata ima.