AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović dočekao je večeras na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu specijalnog izaslanika predsednika Kine i sekretara Centralne komisije za političke i pravne poslove Menga Đijendžua koji predvodi kinesku delegaciju u poseti Srbiji.

- Ovo će biti prilika da razgovaramo kako da popravimo stanje bezbednosti i kako da unapredimo saradnju između Vaše države i Republike Srbije. Nama je dobro poznata Vaša posvećenost u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i svih drugih oblika ugrožavanja bezbednosti kako Kine, tako i drugih zemalja sveta - rekao je Stefanović.

Grabar Kitarović: Vučić u Hrvatskoj do kraja godine, nema vremena za čekanje

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, kineski zvaničnik je zahvalio Stefanoviću na dobrodošlici i na pažljivoj pripremi posete, istakavši da je zadovoljan što je na čelu kineske delegacije u poseti Srbiji.

- Između Kine i Srbije postoji dugo, tradicionalno prijateljstvo, kao i saradnja. Naš predsednik Si Đinping posetio je prošle godine Vašu zemlju, dok je Vaš predsednik Aleksandar Vučić ove godine učestvovao na međunarodnom forumu u Kini i zahvaljujući većem zalaganju dva lidera naša saradnja je sve bolja - rekao je Meng Đijendžu.

#Kina

#Nebojša Stefanović

'