AKTUELNO

Udruženje žena „Senta“ iz Sente danas je organizovalo radionicu na kojoj su farbana uskršnja jaja, a radionicu je posetila Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Ona je izrazila veliko zadovoljstvo što je gost ovog udruženja i što je imala priliku da se druži sa učesnicima ove radionice:“ “Izuzetno sam srećna što se danas družimo sa damama iz Udruženja žena “Senta” i zajedno sa njima i njihovom decom smo dekorisali uskršnja jaja. Čitava ova prostorija odiše jednom atmosferom prijateljstva, toplote, sreće i veselja, upravo kako i treba za vaskršnje praznike”, rekla je ministarka Kisić.

Foto: nsuzivo

Predsednica udruženja Slađana Babin, izrazila je veliko zadovoljstvo što je ministarka Kisić posetila Sentu i udruženje i očekuje produbljivanje saradnje sa njenim ministarstvom:“Pošto se naše udruženje bavi humanim akcijama najviše, mi smo pravili velike manifestacije koje su urodile plodom. Mi smo mlado udruženje koje postoji samo godinu dana, ali smo napravili već velike pomake i ostaćemo i dalje pri tome, pa ćemo da potražimo neku pomoć, eto koliko može da nam izađe u susret i da nam pomogne što se tiče našeg rada“.

Pored ministarke Darije Kisić, na radionici su učestvovali Biljana Barošević, pomoćnica ministarke, državni sekretar Dušanka Golubović i Dragan Todorović, zamenik predsednika opštine Senta.

Foto: nsuzivo

Na samoj radionici učesnici su koristili više tehnika za farbanje i ukrašavanje jaja a najaktivniji i najkreativniji su bili svakako oni najmlađi, čuvajući na taj način tradiciju i običaje vezane za uskršnje praznike.

Autor: