AKTUELNO

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković izjavio je danas na sastanku sa direktorom Kancelacije programa UN za životnu sredinu za Evropu (UNEP) Brunom Pocijem da je Srbija posvećena ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Selaković je rekao da je "Srbija posvećena ostvarivanju ekološke dimenzije Agende 2030 i ciljeva održivog razvoja, i ukazao da je zemlja 2021. godine usvojila Zakon o klimatskim promenama, kao i da smo fokusirani na sprovođenje ciljeva održivog razvoja i multilateralnih sporazuma, zeleni rast i cirkularnu ekonomiju".

Šef diplomatije je rekao da prostor za dalju saradnju sa UNEP-om vidi i kroz "Strategiju UNEP za period 2022-2025", kojom se najavljuje kontinuirana pomoć državama članicama UN-a u suočavanju sa ekološkim izazovima kao što su klimatske promene, zagađenje i gubitak biološkog diverziteta.

Kako je naveo ministar, cilj je da se kroz zelenu politiku stvore uslovi za otvaranje novih radnih mesta, energetsku diversifikaciju i borbu protiv klimatskih promena.

Autor: