AKTUELNO

Portparol nemačke vlade saopštio je da će Šolc u sredu u 17:30 časova razgovarati sa predsednikom Vučićem u zgradi nemačke vlade.

Nemački kancelar Olaf Šolc primiće u Berlinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa kojim će razgovarati na aktuelne teme u vezi sa ratom u Ukrajini, ekonomskom situacijom, bilaterarnim odnosima

Portparol nemačke vlade Volfgang Bihner saopštio je da će Šolc u sredu u 17:30 časova razgovarati sa predsednikom Vučićem u zgradi nemačke vlade.

- Glavne teme razgovora biće ruski rati protiv Ukrajine, kao i bilateralna, ekonomska i regionalna pitanja - najavio je on. Vučiću je ovo prvi susret sa novim nemačkim kancelarom Šolcom, prenosi Informer pisanje Tanjuga. Inače prošlog meseca u Beogradu i Prištini boravila je šefica nemačke diplomatije Analena Berbok. Takođe, tog dana, Šolc će primiti i premijera privremenih prištinskih vlasti Aljbina Kurtija. - U središtu razgovoara biće dalje usaglašavanje u vezi rata u Ukrajini, kao i bilateralne i regionalne teme - naveo je Bihner u saopštenju.