AKTUELNO

Glišić ističe da Srbija ima lidera koji razgovara sa najuticajnijim svetskim liderima, te da se nada da će rezultat biti zaštita našeg naroda na KiM i dalji ekonomski razvoj koji je nazvao najvažnijim nacionalnim interesom Srbije.

Ozbiljni ljudi kojima je stalo do toga da građani države koju vode imaju mir i stabilnost, nemaju nameru da se ponašaju neodgovorno, i naš predsednik neće uraditi ništa što bi zemlju dovelo u nestabilnost i sukobe, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić.

- Verujem u to što radi predsednik, nije mu lako, ali vidimo borbu nekoga ko ima nepodeljeno poverenje građana Srbije da sačuva mir, sve građane i razvojnu šansu koju imamo već nekoliko godina. To neće biti laka borba, što se videlo po razgovorima u Nemačkoj i juče, niti se može olako posmatrati sve što se dešava u svetu, a to su okolnosti koje stvaraju dodatni pritisak - rekao je Glišić za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da srpski predsednik razgovara sa najuticajnijim svetskim liderima, što stvara priliku da se glas naše zemlje čuje. Kako kaže, Vučić je krenuo „iz minus faze“ u podizanje države, te da Srbija nije imala ugled, a njen glas se nije ni čuo.

- Principi nisu jača strana međunarodne zajednice, tako da teritorijalni integritet važi za neku zemlju, ali ne i za Srbiju što samo govori u kakvom se položaju nalazi rukovodstvo i ne znam odakle predsednik Republike crpi snagu da se bori za interese ove države, ali vidimo da njegov glas čuju i uvažavaju najznačajniji svetski lideri - rekao je Glišić.

Dodao je da očekuje da će rezultat biti zaštita našeg naroda na KiM i dalji ekonomski razvoj koji je nazvao najvažnijim nacionalnim interesom Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

"Šormaz je ezibicionista"

Kada je reč o izjavama Dragana Šormaza, člana Glavnog odbora SNS, Glišić kaže da ne želi da komentariše „egzibicionistu koji se obraća i sopstvenoj stranci i javnosti preko medija koji služe za demonizaciju te iste stranke i njenog predsednika“. - Oni koji to rade moraju da znaju da smo mi u stranci veoma, pod znacima navoda, oduševljeni kada čujemo da se neko predsedniku stranke, stranci i njenim članovima obraća preko medija koji 24 časa dnevno demonizuju SNS, predsednika države i njegovu porodicu. To im je jedini zadatak prethodnih godina i ne vidim da će se u budućnosti nešto promeniti - rekao je Glišić za Pink.

#Darko Glišić