AKTUELNO

Advokat Predrag Savić, tvrdi da su zločini OVK nad Srbima na Kosovu i Metohiji bili toliko krvoločni da svako ko uzme dokaze o njima i obdukcione nalaze žrtava, shvati da oni ne mogu da prođu bez kazne, pa taman i proteklo 20 i 30 godina.

Savić je rekao da su ove fotografije deo sadržaja koji se nalazio u Komitetu za istraživanje ratnih zločina, a koji je bio organ savezne vlade.

- Deo fotografija je iz dosijea naših redovnih sudskih organa, kao i od službi bezbednosti. U principu, moramo reći da je Kosovo ovako kako je danas napravljeno, od strane međunarodne zajednice, lažna država koja počiva na teškim ratnim zločinima za koje još niko niije adekvatno kažnjen. I ideja da se jedna takva kvazi država primi u Savet Evrope, predstavlja zločin prema evropskoj civilizaciji, prema evropskoj tradiciji – rekao je Savić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ovde imamo situaciju gde su zločini ogromni, koji traju u kontinuitetu, i koji se i danas nastavljaju kada je u pitanju ne albanski živalj na Kosovu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Potpuni apsurd se dešava, ja to ne mogu da shvatim. Da jednu takvu zločinačku tvorevinu Evropa nagradi. Mi smo ove fotografije prosledili Tužilaštvu, kao i Hagu, tu se nalazi 600 hiljada takvih dokumenata. Ako ovakav zločin ne bude adekvatno kažnjen, neće biti ni pomirenja niti pravde na ovom prostoru - rekao je Savić.

On ističe da je i ranije govorio da će neko morati da odgovara za te zločine, ali dodaje da je znao da će Tači morati da ode u zatvor.

Foto: TV Pink Printscreen

Branko Radun, politički analitičar, rekao je da su ovo zločini prema Srbima, drugim manjinama, ali i Albancima koji su bili lojalni državi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mnogo Albanaca koji su bili u službi, policiji su stradali od OVK. Takođe i prema političkim neistomišljenicima. Tako da i Albanci imaju interes da se oni procesuiraju. OVK je bila teroristička organizacija – rekao je Radun.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, oni su kao saveznici Amerike istolerisani. Dodaje da je i sama Evropa svašta radila.

Foto: TV Pink Printscreen

Lazarević: Spaljena živa devojčica od 11 godina

General Vladimir Lazarević, rekao je da je u osnovi albanskog terorizma, od 1998/1999. pa na ovamo, islamski fundamentalizam, s tim što su, dodaje, albanski teroristi, po mnogo čemu premašili i te svoje ideološke uzore. - Želim da gledaoce podsetim, iako je to jako neprijatno, na najmonstruoznijie zločine koji su dokazani na KiM. Kao što je Radonićko jezero na kome je ubijeno na kom je bilo preko 50 žrtava, koji su vezanih ruku, poluživi streljani i bačeni u jezero. Sve te leševe su videli i američki i ruski ambasador. To jezero kao kolektivna grobnica nije imalo epilog u Hagu – rekao je Lazarević. Zatim, dodaje, krematorij u selu Klećka, 21 žrtva monstruoznih zločinaca, još jedan je od zločina koji ne sme da se zaboravi. - Tu je spaljena živa devojčica od 11 godina sa majkom – rekao je Lazarević.

Autor:

#OVK

#zločini