AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je francuski predsednik Emanuel Makron, sa kojim je danas razgovarao u Njujorku, rekao da planira da u prvom tromesečju sledeće godine poseti Srbiju.

-To će biti velika poseta za nas. Mislim da od vremena posete Žaka Širaka, nešto posle 2000. godine nismo imali francuskog predsednika u poseti Srbiji - rekao je Vučić za beogradske medije, podsetivši da je kao premijer primio francuskog premijera. Kako je dodao, Makron mu je tokom razgovora potvrdio da će Srbija imati punu podršku Francuske na evropskim putu.

Pročitajte još: Vučić na "Blumberg global" forumu sa svetskim zvaničnicima! MAKRON poručio srpskom predsedniku: Znam da si veliki lider (FOTO)

- Rekao je: 'Aleksandre, imaćete punu podršku Francuske na putu ka EU.' To je veliki, važan signal za Srbiju - rekao je predsednik Srbije. Vučić i Makron su razgovarali u okviru Poslovnog foruma "Blumberg Global", a kako je Vučić rekao, veliakje čast bila i za njega i za delegaciju što je Makron prekinuo razgovor sa direktorkom MMF Kristin Lagard i izrazio želu da razgovara sa njim i to.

-Rekao mi je da apsolutno sve zna o Srbiji, da je dosta slušao i o meni - rekao je Vučić. Vučić je naglasio da je to sve posebna čast za Srbiju imajući u vidu novu ulogu Makrona. Prema Vučićevim rečima, Makron je predstavljen u Njujorku kao veliki lider, na Blumbergovom forumu je bio najznačajniji gost.

-Makron je viđen kao neko ko zajedno sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel nosi Evropu u budućnosti i velika je zvezda ovde. Srećan sam što je Srbija zadobila njegovu pažnju - zaključio je Vučić.

#Emanuel Makron

#Poseta

#Srbija

'