AKTUELNO

Dan opštine Varvarin i 207. godišnjica Varvarinske bitke obeleženi su danas, a ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić poručio je da je ta lokalna samouprava odgovorno sprovela racionalizaciju zaposlenih, što neke druge opštine još nisu učinile.

On je naglasio da Varvarin ima značajne potencijale u sferi poljoprivrede i turizma, da su krenuli "krupnim korakom napred", te da veliki i značajni infrastrukturni projekti koje su realizovali treba da im budu pokazatelj kako da nastave dalje.

- Mogu da pohvalim da je Varvarin odgovorno sproveo racionalizaciju , dok neke opštine, na žalost, nemaju taj manir funkcionisanja i mislim da zato Varvarin zaslužuje još veći fokus od strane Vlade Srbije - naglasio je Ružić.

On je apelovao na predsednika opštine i njegove saradnike da se angažuju i da konkurišu na sve ono što Vlada nudi kako bi realizovali sve one važne projekte koje su postavili kao cilj za iduću godinu.

Vesić: Izrađen Nacrt zakona o Starom Sajmištu

Predsednik lokalnog parlamenta Dragoljub Stanojević naglasio je da je cilj lokalne samouprave da u narednom periodu iskoristi u većoj meri potencijale koje opština Varvarin poseduje, pre svega u domenu poljoprivrede, koja treba da postane temelj njihovog razvoja.

Predsednik opštine Varvarin Vojkan Pavić poručio je da se ta lokalna samouprava trudi da sagleda sve potrebe građana i da im se obezbede bolji uslovi za život.

- Mi ćemo u narednom periodu uložiti i dodatne napore da te uslove poboljšamo, a u tom cilju i dalje ćemo računati na podršku Vlade Srbije i svih ministarstava", poručio je predsednik opštine Varvarin. Na svečanoj sednici dodeljene su plakete i zahvalnice zaslužnim građanima. Varvarinska bitka jedna je od najslavnijih bitaka Prvog srpskog ustanka iz 1810. godine.

#Branko Ružić

'