AKTUELNO

Novinar Večernjih novosti Dragan Vujičić, rekla je u Novom vikend jutru Jovane Jeremić na televiziji Pink da je Ukrajina rak rana Evrope, i uopšte civilizacije.

Vujičić ističe da je Ukrajina najkorumiranija zemlja u Evropi.

- To je Kolumbija u Evropi i tu nema nikakve tajne. Ona je podeljena na nekih 13 oligarha. U Panamskim papirima se pojavljuje Zelenski, i ti papiri se odmotavaju kako Zelenski sve više dominira u Evropi - rekao je Vujičić.

Kako kaže, sve je to stvar korupcije, parada licemerja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Koga interesuje zna šta je Ukrajina i šta se damo dešava. To je rak rana Evrope, i uopšte civilizacije. Citirao bih premijera Mađarske Viktora Orbana, kada su ga pitali zašto je uveo vanredno stanje, rekao da neće zbog ludaka da betonira svoju zemlju - rekoa je Vujičić.

Ističe da je 100 miliona iz biblioteka izbacio, dodaje da, kada je gorela aleksandrovska biblioteka koju je Cezar zapalio krajem prošlog veka, zapaljeno je 700 hiljada knjiga, i to se smatralo kao veliki kapital.

- Zamislite da 100 miliona knjiga izbacite i izbacite - rekao je Vujičić.

Narodni poslanik Adam Šukalo, rekao je da smatra da će se sukob u Ukrajini proširiti i produžiti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni traže pomoć u naoružanju, sada pokušavaju svoj narod da uvuku u još veći sukob. Predsednik nosi najveću odgovornost, ali ja gledam pre svega šta se dešava sa tim narodom - rekao je Šukalo.

Kako kaže, Ukrajina je jedno izvesno vreme bila izuzetno korumpirana država.

- Tamo gde postoji novac, postoji i uticaj. Centralna poruka za naše ljude ovde jeste da vidimo šta se dešava sa zemljama koje pristaju da na njih utiču zapadni centri moći - rekao je Šukalo.

Dodaje da je najbitnije čuvati svoj integritet i svoj narod.

Autor:

#Novo jutro