AKTUELNO

Uvesti sankcije Rusiji, do te mere da njihov violinista ne može da održi koncert u Londonu, to su sanckije koje se kose sa granicama zdravog razuma, rekao je u Novom vikend jutru Jovane Jeremić na televiziji Pink Bogoljub Karić.

Komentarišući sankcije koje su Rusiji, ali i jakim biznismenima koji sa njoj sarađuju, Karić je rekao da je reč o sankcijama koje su uvele Amerika i Evropa, i dodao da oni smatraju da je to jedna mera preko koje mogu da ostvare svoje ciljeve.

- Uvesti sanckije Rusiji, do te mere da njihov violinista ne može da održi koncert u Londonu, to su sanckije koje se kose sa granicama zdravog razuma – rekao je Karić.

Oni su, kaže, poslovne ljude koji posluju u Rusiji, kao što je on, žele da zaplaše.

- Žele da poruče da će svi koji posluju sa Rusijom, dobiti sankcije. Takođe, pretnje Srbiji i pritisci na predsednika Srbije da uvede sankcije su veoma teški, ali ih Srbija dobro podnosi – rekao je Karić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, Srbija je imala hermetičke sankcije, i za vreme tih sankcija smo, dodaje, imali sve.

- Sve je funkcionisalo i preživeli smo to. Sada se sve to vratilo kao bumerang Evropi i Americi. Sada oni imaju inflaciju sa kojom ne znaju kako da se nose. Nije ovo danas Rusija, koja oni misle da jeste. Ovo je Rusija koja je zahvaljujući Putinu postala najveća sila u proizvodnji pšenice i žita – rekao je Karić.

Kako kaže, zapad ne poznaje današnju Rusiju. Dodaje da Rus može da živi i bez jednog dolara, dok njegov kolega na zapadu to ne može.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sankcije nemaju pozitivan efekat i ne mogu da ugroze funkcionisanje Rusije – rekao je Karić.

Komentarišući zabranu preleta Lavrova i dolazak Srbiju, Karić kaže da je neverovatno da se ministru inostranih poslova Rusije ne dozvoli da dođe u Srbiju.

- Srbija je danas jedina zemlja, a Vučić je jedini čovek koji može da posreduje i da razgovara i sa Rusija, i sa Kinezima, Amerikancija, i tako dalje... Srbija je danas jedino slobodno ostrvo u Evropi, upravo zahvaljujući predsedniku – rekao je Karić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, svima je jasno kakva je uloga našeg predsednika danas.

- Smatram da je pogrešno što su Lavrovu onemogućili da dođe ovamo – rekao je Karić.

Autor:

#Bogoljub Karić