AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da već 17 godina ubijena srpska deca na Petrovačkoj cesti čekaju pravdu, te da je bombardovanje izbegličke kolone na Petrovačkoj cesti jedan od najužasnijih zločina koji je počinila hrvatska vojska i za koji niko nije odgovarao.

"Tužilaštvo Bosne i Hercegovine vodi slučaj granatiranja izbegličke kolone već punih 17 godina. Hrvatska Vlada je donela zaključak kojim se zabranjuje bilo kakva komunikacija sa tužilaštvom Bosne i Hercegovine kada su u pitanju postupci protiv oficira hrvatske vojske. I da li sad svi treba da se pravimo da se zločin na Petrovačkoj cesti nije desio i da zločinaca nema?" rekao je Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

On je ocenio da je "mržnja Hrvatske toliko velika da ni mrtva srpska deca ne mogu da se nadaju pravdi".

"Zvanična vojska Hrvatske, hrvatska avijacija je bombardovala izbegličku kolonu na Petrovačkoj cesti na teritoriji Bosne i Hercegovine, kome su ti ljudi bili pretnja? Kako vam je kolona traktora bila pretnja u Bosni i Hercegovini? Uostalom i oni koji su ubijali i oni koji su ubijeni su bili državljani Hrvatske. Hrvatska je imala sve razloge ovog sveta da im sudi. Njihova mržnja prema Srbima je tako velika da ni mrtva srpska deca ne mogu da se nadaju pravdi", poručio je ministar unutrašnjih poslova, istakavši da tamo gde Srbin nema ni svog sudiju, ni svog tužioca, ni svog policajca, tamo za njega nema pravde.

"Hrvatska ne može da prihvati da Srbija brani sebe, da Srbija ima pravo da traži istinu. Evo 17 godina ubijena srpska deca sa Petrovačke ceste čekaju pravdu. Dokazani ubica Branimir Glavaš je u Hrvatskoj odlikovan, daju mu generalske činove i mi sad treba da se nadamo da će oni jednog dana suditi svojim oficirima za bombardovanje Petrovačke ceste, pa naravno da neće suditi ni za šta što je zločin nad Srbima", rekao je Vulin.

"Sva njihova priča se svodi na to da su Srbi agresori samim tim što postoje. Oni očekuju od Srba da budu zahvalni što su živi u Hrvatskoj, a prolaze kroz ulice Mile Budaka", rekao je, dodavši da ideologija ustaštva nikada nije iščezla iz Hrvatske.

Prema Vulinovim rečima, građanski rat u Hrvatskoj sa početka devedesetih je počeo "obnovom ustaštva u Glini, kada su došli da orgijaju na ostacima glinske crkve, na mestu gde je ubijeno više hiljada Srba".

Ministar unutrašnjih poslova izrazio je stav da, ako zbog lečenja hrvatskih kompleksa treba da odustanemo od sebe da bismo ušli u Evropsku uniju, i ako treba da zaboravimo svoju mrtvu decu, da onda i ne treba da uđemo u tu organizaciju.