AKTUELNO

Srbija će nastaviti da se dosledno pridržava poštovanja principa teritorijalnog integriteta, što se za EU nikako ne bi moglo reći, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin povodom izveštaju EP o Srbiji.

- Tražiti od Srbije da uvede sankcije Rusiji i da prizna takozvano Kosovo, a sve u istoj rezoluciji, to može samo neko ko o Srbiji ne zna ništa, ko je bahat ili ko je član Evropskog parlamenta ili sve troje. Ne znam ni kako da razumem da se od Srbije traži više medijskog pluralizma i u isto vreme zahteva zabrana medija čiji su osnivači iz Rusije, jer vrše rusku propagandu, ali sam razumeo da sve laži o Srbiji i predsedniku Srbije, koje se svakog dana izgovaraju u medijima čiji osnivači dolaze iz zemalja Evropske unije, nisu predmet zabrinutosti.

- Te laži su lekovite kao ona laž, koja je poslužila da se otpočne pogrom na Kosovu i Metohiji 2004. godine, da su Srbi svojim psima naterali šiptarsku decu u Ibar ili kao ona laž da je Vučić određivao koga će da tuku u Glini ili laž da je držao Sarajevo na nišanu. Srbija je na evropskom putu već decenijama i čini se da je pravo vreme da vojna neutralnost preraste i u političku - dodao je Vulin.

- Ako nije jasno zašto, slobodno pročitajte rezoluciju evroposlanika u kojoj se od Srbije traži ono što niti može, niti hoće da uradi. Srbija će nastaviti da se dosledno pridržava poštovanja principa teritorijalnog integriteta, što se za Evropsku uniju nikako ne bi moglo reći - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući tekst izveštaja o Srbiji koji je usvojio Evropski parlament, a u kome se, između ostalog, od Srbije zahteva da se uskladi sa sankcijama protiv Rusije, te da je to ključni element koji će određivati ukupan napredak naše zemlje na putu pristupanja Evropskoj uniji.

Autor: