AKTUELNO

U sedištu Srpske napredne stranke održana je sednica Predsedništva SNS, na kojoj je doneta odluka o kandidatu naprednjaka za gradonačelnika Beograda.

Kako je nakon sednice saopštila Ana Brnabić, kandidat za gradonačelnika je Aleksandar Šapić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Aleksandar Šapić je bio prvi na našoj listi za Beograd, dok je nosilac liste bio predsednik Vučić. Dobili smo poverenje za sledeći mandat da vodimo dalje Beograd. Dakle naše predlog za gradonačelnika je Aleksandar Šapić. Predlog za zamenika gradonačelnika je Vesna Vidović - istakla je Brnabić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gradski odbor SNS Beograda pre dva dana doneo je jednoglasno odluku da za gradonačelnika Beograda predloži prvog na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", Aleksandra Šapića.

Brnabić očekuje da u gradu bude dodatne nove energije, i da se započnu novi projekti i završe stari, kao i da će Šapić predstaviti svoje projekte na sednici Skupštine grada u ponedeljak.

Linijski park je jedan od velikih projekata, kao i metro. Želim da podsetim da smo mi pokrenuli inicijativu o najvećoj parkovskoj površini u Beogradu, a to je linijski park. Imamo plan da napravimo čak pet postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnja kreativnog distrikta "Ložionica", i tako dalje

Premijerka je istakla da je sigurna da će tim dobro raditi posao, najbolje moguće i u interesu Beograđana.

Brnabić je odgovarajući na pitanja novinara, rekla da je Šapić bio jedini kandidat za gradonačelnika.

- Izbor Nikole Nikodijevića za predsednika Skupštine grada Beograda znači nastavak koalcije SNS i SPS na nivou Beograda, ali ne mora se preslikati na republički nivo - istakla je ona.