AKTUELNO

Odluka Srpske napredne stranke da kandidat za gradonačelnika bude Aleksandar Šapić je očekivana, kažu sagovornici Pinka koji očekuju da vlast u Beogradu bude formirana već u ponedeljak.

Predsednik Centra za društvenu stabilnost Ognjen Karanović kaže da je bilo očekivano da Aleksandar Šapić bude kadidat SNS za gradonačelnika.

- Već nekoliko meseci unazad znamo da će to biti Šapić, to je potpuno razumnjivo jer znamo da je Šapić i afirmisani sportista i afirmisani političar i neko ko je prepoznatljivo lice Beograda i nije iznenađenje što je SNS predložio njega - naveo je Karanović.

Foto: TV Pink Printscreen

On je izrazio očekivanje da će u veoma skorom roku biti formirana gradska vlast.

- Najavljeno je da će već u ponedeljak zasedati gradski parlament i možemo očekivati da će od ponedeljka Šapić biti novi gradonačelnik - dodao je Karanović.

Urednik političke rubrike Milan Dobromirović kaže da bi nešto moglo da se promeni samo ako socijalisti ne bi podržali Šapića, ali takvi informacija nema.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nema razloga da naprednjaci i socijalisti ne formiraju vlast u Beogradu. Mislim da tu neće biti nikakvih problema. Neće biti samo drugi gradonačelnik, biće promena u široj gradskoj vlasti - dodao je Dobromirović.

Istakao je da je gradu, kako je i rekla Ana Brnabić, potrebna nova energija da se realizuju započeti, ali i novi projekti.