AKTUELNO

Razgovaralo se normalno i pristojno, svako je rekao svoje mišljenje, glasalo se i doneta je odluka koju svi poštujemo, i oni koji su bili protiv nje, ističe predsednik Izvršnog odbora SNS. Kako kaže, mnoge ova vest razočarava jer su očekivali "klanicu i da će neko nekome da izvadi oko".

Srpska napredna stranka je izglasala predlog za kandidata za gradonačelnika, a sada sledi formiranje vlasti na republičkom nivou. Tokom sednice Predsedništva SNS nikada nije bila relaksiranija atmosfera, iako odluka o Aleksandru Šapiću kao kandidatu za gradonačelnika nije bila jednoglasna, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

- Na stolu su bile i druge diskusije koje se tiču onoga što sledi: situacije u Ukrajini i pritisaka na Srbiju. Zbog poremećenih odnosa na međunarodnoj političkoj sceni uvek ispaštaju najmanji. Ovo je bila glavna stvar o kojoj se raspravljalo i zaljučeno je da moramo biti čvršći i vispreniji, i naći način da izađemo iz svih eventualnih problema koji mogu da nas zadese – navodi Glišić za „Novo jutro“ Televizije Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o navodima pojedinih medija da trenutni zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić neće ostati u gradskoj vlasti, Glišić je zamolio druge da ne kadriraju umesto SNS-a. Ističe da svi koje su kandidovali strani mediji ili ambasadori su se „sa svojom kandidaturom tog trenutka oprostili“.

- Naš predsednik je poznat po nultoj toleranciji na poziv, pritisak ili temu koja se tiče sugerisanja ili kadriranja od strane nekog drugog – kaže Glišić.