AKTUELNO

Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, koja je optužena za trgovinu uticajem, nakon puštanja iz pritvora, prvi put je javno progovorila, i iznela šokantna saznanja i brojne opotužbe pre svega protiv njenog nekadašnjeg nadređenog, Nebojše Stefanovića, bivšeg ministra policije i aktuelnog ministra odbrane.

Andrija Jorgić, direktor "Borbe", kaže da priča oko prisluškivanja predsednika Srbije traje predugo, i da je vreme da ova priča dobije epilog.

Foto: Printscreen YouTube/Objektiv TV

On je, govoreći o nedavnom intervjuu bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović kao i optužbama koje je iznela, naveo da je neophodno da dođe do sučeljavanja nje i ministra Stefanovića.

- Mora da dođe do procesa, da se njih dvoje suoče, i da sud pokloni veru jednome ili drugome. Mislim da nije sve za oglasnu tablu i da Tužilaštvo radi svoj posao. Svi žele da saznaju epilog. Mislim da smo već ušli u levak i da ide ka razrešenju - priča Jorgić.

Kako objašnkava, postoje određene prijave, za svo ovo vreme od kada se saznalo za prisluškivanje.

- Neke su prošle, a neke ne, uglavnom, sve su proverene i siguran sam da se mnogo toga saznalo. Mi smo na referendumu svoje poverenje dali Tužilaštvu, i sada je na njima da se ova tema raščivija - ponovio je Jorgić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dragan Vujičić, novinar "Večernjih Novosti", navodi da je u pitanju afera do koje nije trebalo da dođe. Kako kaže, nakon prvog pomena da je bilo prisluškivanja predsednika, očekivale su se ostavke, do čega nije došlo.

- To je fleka, mračna stvar koja se događala, i vreme je da se to raščivija. Tu stvar treba rešiti. Što se tiče Dijane Hrkalović, ona ima pravo da se brani na način koji odabere, a javnosti će biti upamćena po onim slikama - naveo je Vujačić.

Vujičić navodi da je ova afera, trebala mnogo ranije da se završi i reši.

Autor:

#Dijana Hrkalovic

#Nebojša Stefanović