AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsedavajućeg Saudijskom fondu za razvoj Ahmeda Bin Akila el Hatiba sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju ekonomske saradnje.

Sagovornici su se tokom sastanka saglasili da treba iskoristiti potencijale za unapređenje saradnje, a predsednik Vučić je pozvao investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu u Srbiji i sarađuju sa srpskim privrednicima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić i ministar El Hatib su razgovarali o konkretnim projektima u oblasti turizma, saobraćaja i energetike, kao i o stvaranju uslova za lakše povezivanje dve zemlje i njenih građana i poslovnih ljudi, što podrazumeva i jačanje pravnog okvira saradnje.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić je takođe izrazio nadu da će Saudijska Arabija u što skorijem roku otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu i time dodatno intenzivirati sve vidove dalje saradnje.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar El Hatib je predsedniku Vučiću preneo pozdrava saudijskog kralja Salmana i prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, kojima je predsednik Vučić uputio poziv da posete našu zemlju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

#Ahmed Bin Akil el Hatib

#Aleksandar Vučić

#Saudijska Arabija