AKTUELNO

Predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević saopštio je danas povodom, kako je naveo, malicioznih napada na SPS u kontekstu ponavljanja parlamentarnih izbora na jednom biračkom mestu u Velikom Trnovcu, da se ta partija kao državotvorna stranka uvek zalagala za poštovanje Ustava i zakona.

"Kada su u pitanju aktuelni izbori, prihvatili smo i poštovali zakon i sve procedure koje su dogovorene tokom međustranačkog dijaloga sa evroparlamentarcima", naveo je Milićević u saopštenju.

"Naravno da su i Albanci iz Velikog Trnovca građani Srbije i dobro je što se ovo konačno čuje upravo od predsednika Nacionalnog veća Albanaca. Samo, kada to kažete, treba se pitati da li su se i vaši dosadašnji predstavnici u Narodnoj skupštini tako ponašali, i da li su poštovali zakletvu koju smo svi kao narodni poslanici položili", saopštio je Milićević.

Prema njegovim navodima, "nasilje, pretnja i arogancija nikada nisu, niti će biti, svojstvene Socijalističkoj partiji Srbije, a svako ko je počinio krivično delo treba da snosi sankcije bez obzira na nacionalnu pripadnost".

"Silom i pritiscima svakako ne možete doći do poslaničkog mandata, već samo kroz demokratske i fer izbore i utvrđene izborne procedure", navedeno je u saopštenju SPS-a.

#Ðorđe Milićević