AKTUELNO

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boraviće od danas u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbijil, tokom koje će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Pukovnik u penziji Ljuban Karan kaže da, kada je u pitanju crnogorsko rukovodstvo, to najsličnije filigranskoj igri, kojom upravljaju zapadne obaveštajne službe, pre svega Američke.

Foto: TV Pink Printscreen

- Uspeli su da ključnu ličnost, koju su Srbi i srpska crkva podržali, unize, a sa njim je tu bio i Abazović. Srbi su očekivali popis stanovništva, zbog toga da bi ušli u institucije... Treće iščekivanje je bilo da se vrati ambasador. Pa priznavanje Kosova kao priznate države od strane Crne Gore... I na kraju referendum... - rekao je Karan.

'Šta se od toga dogodilo? Ništa' - dodao je Karan.

Govoreći o inicijativi da Crna Gora pristupi 'Otvorenom Balkanu', Karan kaže da ga brine to što Abazović dolazi u sklopu "radne verzije".

Foto: TV Pink Printscreen

- Nadam se da će to biti tako. Otvoreni Balkan već daje rezultate. Turisti se okreću prema Albaniji, to je vidljivo već prošle godine - priča Karan.

Autor: